Vanhemmille

Jos verkkopelitapahtumat eivät ole tuttuja, eikä lapsennekaan ole ennen sellaisessa käynyt, niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä ohje, kävijäopas sekä Säännöt ja turvallisuus -sivu yhdessä nuoren kanssa. Näin saadaan kaikille turvallinen ja hauska tapahtuma!


Lamerfest

Lamerfest on media- ja verkkopelitapahtuma, jossa tietotekniikasta ja pelaamisesta kiinnostuneet pääasiassa 13–25-vuotiaat kävijät kokoontuvat viikonlopun ajaksi saman katon alle. Kävijöistä noin 170 on konepaikallisia, jotka ovat ostaneet pöytäpaikan tapahtumaan. He tuovat omat tietokoneet mukanaan ja keskittyvät viikonlopun aikana kaverien kanssa verkkopelien pelaamiseen, kilpailuihin osallistumiseen ja yhteiseen hauskanpitoon. Loput yli 500 kävijää ovat HangAround-lipun ostaneita, jotka voivat tuoda oman kannettavansa tai muun mobiililaitteensa tapahtumaan halutessaan, mutta eivät kuitenkaan saa omaa pöytätilaa.


Suositusikäraja

Tapahtuman suositusikäraja on 15 ikävuotta. Alle 15-vuotiaat pääsevät tapahtumaan huoltajan suostumuksella ja mieluiten täysi-ikäisen henkilön seurassa. Koska tapahtuma järjestetään Vaskivuoren lukiossa, on suurin osa kävijöistä lukioikäisiä nuoria.


Turvallisuus

Vaikka Lamerfestissä on koko viikonlopun aikana lähes tuhat kävijää, on se silti erittäin turvallinen tapahtuma. Varkaustapauksia ei ole sattunut, mutta terve järki ja vastuu omista tavaroistaan kannattaa silti pitää mielessä. Arvokkaita tavaroita (kuten tietokoneet) ei pitäisi jättää valvomatta hetkeksikään. Tapahtuman ilmaiseen narikkaan voi jättää tarvittaessa myös tavaroita, mutta hyvä olisi, jos kaverit katsovat tavaroiden perään jos täytyy poistua omalta paikalta. Kensington-lukkoja voi käyttää hyödyksi, ja myös vakuutukset kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaa. Tapahtumassa on useita järjestyksenvalvojia, jotka tunnistaa keltaisesta liivistä. Turvallisuushenkilökunta on myös ensiapukoulutettua, joten tapahtuman turvallisuus on taattu.


Tapahtumassa huomioitavaa

Jokaisen kävijän tulee itse huolehtia perusasioista: syömisestä, nukkumisesta ja hygieniasta, sekä tottakai poikkeuksellisesta pandemiavarautumisesta. Vanhemmat pystyvät vierailemaan tai käymään tapahtumassa ostamalla HangAround-lipun tapahtumasta. Muistakaa että viime kädessä jokainen kävijä on itse täydessä vastuussa omasta itsestään ja omaisuudestaan!


Jos jokin asia jäi askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä [email protected]

Yhteystiedot

Virtatie 4, Vantaa, 01600

Yhteistyössä