Lamerfest 2022

Ensikertalaisen opas on suunnattu erityisesti ensimmäistä kertaa Lamerfestiin saapuville konepaikallisille. Oppaan sisältämä tieto on kuitenkin hyödyllistä myös kokeneemmille kävijöille!

Miten pääsen osallistumaan tapahtumaan?

Ensimmäinen vaihe on lippujen hankkiminen. Kannattaa pyytää kaverit mukaan ja ostaa vierekkäiset paikat valitsemaltanne alueelta. Kun olet ostanut liput etukäteen, muista tulostaa tilausvahvistus, joka vaihdetaan tapahtuman portilla rannekkeeseen. Muista, että tunnelma tapahtumassa on aina parempi ottamalla ystäviä mukaan. Kavereista on myös hyötyä, jos haluat kiertää tapahtuma-alueella tai pistäytyä vessassa ja haluat jonkun vahtivan omaisuuttasi sen aikana.

Mitä pakkaan mukaan?

Tässä meidän suosituksemme vähintään mukaan otettavista asioista:

 • Tietokone
 • Näyttö
 • Näppäimistö ja hiiri
 • Kuulokkeet
 • Verkkokaapeli (CAT5, noin 10m)
 • Jatkojohto (maadoitettu, noin 5m, tarpeeksi pistorasioita laitteillesi)
 • Muut tarvittavat johdot ja laitteet
 • Vaihtovaatteita
 • Makuupussi ja alusta
 • Hygieniatarvikkeet ja pyyhe
 • Eväitä ja juotavaa
 • Rahaa buffetin naposteltavia varten (korttimaksut & käteinen)
 • QR-koodi puhelimessa tai tulostettuna tai varausnumerot esim. puhelimen muistiinpanona

Muista pakata kaikki laitteesi huolella välttääksesi niiden kolhiintumisen tai kastumisen!

Kuinka löydän perille?

Perille pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla etenkin Hangaround-kävijänä. Konepaikallisten tavaramäärästä johtuen heitä suositellaan käyttämään omia autoja paikalle saapumiseen. Tapahtuma-alueelle kannattaa tulla hyvissä ajoin heti porttien aukeamisen jälkeen. Lisätietoja saapumisesta löydät Saapumisohjeesta. Omalle konepaikallesi tapahtumassa löydät konepaikan numerolla. Tapahtuman videoscreeneillä näkyy myös pöydät numeroineen – apua saat tarvittaessa HelpDeskistä.

Mitä tapahtumassa voi tehdä?

Kun lopultakin olet saanut konepaikan haltuusi ja tietokoneet on viritetty toimimaan, on aika käynnistää Lamerfest-meininki. Tapahtumassa on järjestettyä toimintaa, kuten kilpailuita, mutta silti suurin osa huvista tapahtuu käyttäjien itsensä järjestämänä. Esimerkiksi täysin toisilleen tuntemattomat henkilöt pelaavat tapahtumassa eri verkkopelejä (Counter-Strike, Heartstone ja vastaavat) tapahtuman lähiverkossa ja kilpailevat toisiaan vastaan. Kavereilla ja pelijoukkueilla on Lamerfestissa vielä hauskempaa, kun he saavat koko tiimin ja vastustajansa saman katon alle. Laama. Internet on tapahtumassa suurella käytöllä, kun verkkopelit ovat käynnissä koko tapahtuman ajan ja kaikki muut internetin mahdollisuudet ovat kävijöiden vapaassa käytössä. Tapahtumasta löytyy myös kaikkien käytössä olevia konsoleita, joilla pääsee kokeilemaan taitojaan muita vastaan.

Kaiken tekemisen lisäksi kannattaa myös muistaa hoitaa peruselintoimintojaan tapahtuman aikana.

 • Ensimmäinen asia on säännöllinen, riittävä ja terveellinen syöminen. Tapahtuman buffetista löytyy muutamia eri ruokia, snackseja, makeisia sekä virvokkeita. Kauppakeskus Myyrmanni sijaitsee vain noin 700 metrin päässä tapahtuma-alueelta ja sieltä löytyvät hypermarketti, apteekki, ravintola ja muut palvelut helposti. Muista ylläpitää myös nestetasapainoa! Piristäviä juomia (energiajuomat, kahvi ja muut kofeiinipitoiset juomat) nautittaessa muista ottaa huomioon tuotekohtaiset käyttörajoitukset ja -suositukset!
 • Toinen tärkeä asia on nukkuminen. Vaikka kukaan ei sinua pakota nukkumaan, tulee jokaisen kuitenkin ymmärtää, ettei kenenkään ole järkevää olla hereillä koko tapahtuman ajan. Tapahtuma-alueella on kaksi hiljaista nukkuma-aluetta, jonne väsyneet asiakkaat pääsevät lepäämään. Tarjoamme nukkumiseen ainoastaan lattian, loput tarvitsemistasi yöpymistarvikkeista tuot itse mukanasi (esim. makuupussi). Nukkumaan voi mennä myös kotiin. Aikataulujen kannalta paras aika nukkumiselle on aamulla, noin kello 04 ja 12 välillä.
 • Hygienia on kolmas tärkeä asia. Vessassa käynti ja hampaiden pesu onnistuu tapahtuma-alueella, mutta peseytymistiloja meillä ei valitettavasti ole. Onneksi Vaskivuoren lukion vieressä olevassa uimahallissa onnistuu suihkussa käyminen ja virkistävällä uintireissulla käyminen kohtuuhintaan – suosittelemme peseytymistä jokaiselle kävijälle hajuhaittojen välttämiseksi.

Jäikö vielä kysyttävää?

Lamerfestia on järjestämässä noin 70 järjestäjää, ja olemme kaikki halukkaita auttamaan mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tapahtumassa meidät tunnistat järjestäjän paidasta ja järjestyksenvalvojat keltaisesta liivistä. HelpDeskistä löydät avun helpoiten. Jos sinulla on kysyttävää ennen tapahtumaa tai jokin asia jäi askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä.

Sähköposti: [email protected]