Mikä on Lamerfest?

Lamerfest on peli- ja multimediatapahtuma, joka järjestetään vuosittain Vantaalla Vaskivuoren lukiossa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestetään jo 22. kerran. Lamerfest kestää kahden yön ylitse, ja näihin 40 tuntiin mahtuu paljon toimintaa. Kuten perinteisiin kuuluu, panostamme tapahtuman visuaaliseen ilmeeseen ja yhtenäiseen äänentoistojärjestelmään.

Vuonna 2021 tapahtuma järjestetään 5.–7. marraskuuta. Tämänvuotinen Lamerfest-tapahtuma vie meidät avaruuden ihmeisiin – luvassa on upea Lamerfest Event Horizon -elämys!

Ennakkoon myytävän konepaikkalipun ostaneet voivat tuoda oman tietokoneensa tapahtumaan ja pelata sillä erilaisia pelejä yksin tai kavereiden kanssa. Konepaikalliset kävijät saavat henkilökohtaisen pöytäpaikan omalle tietokoneelleen. Tapahtumaan voi tulla myös Hangaround-kävijänä nauttimaan tunnelmasta ja esimerkiksi pelaamaan kortti- ja konsolipelejä. Hangaround-liput myydään tapahtuman ovella. Sen suurin ero konepaikkalippuun verrattuna on, että Hangaround-kävijöille ei ole varattu omaa konepaikkaa tapahtumasta.

Tarjoamme niin tietokoneen paikan päälle tuoville kuin ilman tietokonetta saapuville HangAround-asiakkaillekin paljon tekemistä ja näkemistä.

Konepaikalliset pääsevät jälleen osallistumaan perinteisiin lähiverkkokilpailuihin eikä HangAround -kävijöitäkään jätetä kylmiksi. Siitä pitää huolen erittäin suosittu Game Room. Game Roomissa pääsee pelaamaan perinteisiä lauta- ja korttipelejä. Tulkaa selvittämään, kuka on vuoden 2021 Twister-, Monopoly- tai Alias-mestari. Lamerfestissä yhdistyy perinteinen LAN-tapahtuma uskomattomaan audiovisuaaliseen kokemukseen, konsolipelaamiseen ja muihin aktiviteetteihin. Tuloksena on upea tapahtuma, jossa jokainen kävijä tulee varmasti viihtymään.

HangAround-lipulla voit tulla paikalle kannettavan tietokoneen, tabletin tai muun mobiililaitteen kanssa tai ilman. HangAround-kävijät eivät saa omaa henkilökohtaista istumapaikkaa tai pistorasiaa, mutta tapahtumapaikalla on lukuisia muita istumapaikkoja, joissa aikaa saa viettää vapaasti.

Tapahtumassa on lukuisia eri alueita, joilla takaamme jokaiselle kävijälle miellyttävän elämyksen. Main Area on tapahtuman keskipiste, jossa sijaitsevat konsolit, osa konepaikoista sekä monipuolinen kahvila. Game Zone tarjoaa hiljaisuudesta nauttiville konepaikallisille Main Areaa rauhallisemman alueen pelaamiseen. Jos meininki yllättää ja mieli kaipaa hetken hengähdystauon, Chillout Lounge tarjoaa ilmaisen kahvin ja rauhallisen paikan hengailuun. Tapahtuman aikana on hyvä myös nukkua, ja sitä varten Lamerfestissa on kaksi nukkumiseen pyhitettyä aluetta. Ne on ensisijaisesti tarkoitettu konepaikan ostaneille.

Historia

Ensimmäinen Lamerfest syntyi suhteellisen pienen Vaskivuoressa opiskelevan porukan järjestämänä. Vuoden 1999 marraskuussa lukion aulassa yöpyi 40 ”nörttiä” koneineen, kuten Helsingin Sanomatkin tapahtuman uutisoi. Tällöin tapahtuman pääjärjestäjinä olivat Santtu Kallionpää ja Tuomas Sauliala. Tämä ensimmäinen Lamerfest kesti vain yhden yön – tunnelmaa paikalla on kuvattu ”hilpeäksi ja kodikkaaksi”.

Vuoden 1999 tapahtuma tuntui onnistuneen hyvin suhteessa siihen, että järjestäjät eivät etukäteen oikeastaan tienneet, mitä he edes olivat tekemässä. Lamerfestistä päätettiin tehdä perinne, ja vuonna 2000 mukana olikin jo yli 60 lukiolaista. Pääjärjestäjänä toimi Jan Wikholm, ja budjettia oli saatu kasvatettua sen verran suureksi, että Lamerfestille nykyään tyypillinen valo-, video- ja äänilaitteisto kasvatti kokoaan huomattavasti. Lamerfestista oli syntynyt varsin persoonallinen tapahtuma muiden normaalien verkkopelitapahtumien joukkoon.